zaterdag 21 april 2012

Mannen!! It's your turn now!

Op verzoek van verschillende mannelijke lezers (allright! i like!) een postje over mannenmode. Er zijn uiteraard verschillende stijlen: de sporty look met hippe sneakers? Of heb je liever tips over hoe je je best kan kleden om te werken zonder saai te ogen?
Redenen genoeg om netjes voor de dag te komen. Ja, een man mag ook ijdel zijn!! Je moet niet langer dan mij in de badkamer vertoeven, maar een verzorgde man vind ik wel belangrijk.

Tip 1colourblocking! Ook mannen mogen (lees: moeten) wat kleur dragen. Haal een gekleurde broek in huis! Blauw, rood, groen, geel, whatever!


Tip 2: must have is toch écht wel een jeans. Maar bestaat er een man zonder jeans? Ik kan het mij niet voorstellen. In G-Star vind je alle stijlen en vormen: keuze genoeg. Als je korte benen hebt, ga voor straight, dat verlengt je benen. Dat mag best ook wel een 'versleten' look hebben. Draag er dan ook maar versleten bottines erbij, als je een beetje het nonchalante type bent. Een jeans kan je dragen met teenslippers, sneakers of met een klassiek model. Als bovenstuk een aansluitend t-shirt (waar is die sixpack? ;-), of met een hemd. Casual of om te werken of zelfs voor een feest, maar draag er dan een blazer bij. Jeans op jeans kan ook! Wees daar toch maar voorzichtig mee. Het wordt snel een afknapper als je het niet juist combineert.Tip 3: blazer (zwart, cognac, marineblauw...) om te combineren op een t-shirt of hemd. Een leren jacket in zwart, donkerblauw, beige of cognac is ook een topper! Dat kan je met alles in je kast matchen. Het is stijlvol én stoer tegelijk.


Deze vind ik lekker zomers!


Tip 4: maatpak: liefst in black!! Ik vind dat het mooiste, zeker bij een donker zuiders type. Het kan zeker ook in andere kleuren, het is ook beetje te zien met welke kleuren jij het beste staat. Kan voor je werk als je veel vergaderingen hebt, maar kan ook voor een trouwfeest of zo bijvoorbeeld. Je kostuumvest kan je ook combineren met je jeans voor een avondje uit. Casual chic, oh yeah!


Not done (maar dat moet ik niet meer zeggen zeker?) zijn sportkousen of bleke kousen.
Let op: De kleur van je riem en je schoenen komen overeen: zwart bij zwart, bruin bij bruin, grijs bij grijs,... Ga ook niet mixen met ruitjes, strepen of fantasietjes. Blijf sober en blijf in dezelfde stijl.

Wat dan wel weer leuk is dat je kleuren combineert. Een t-shirt met opschrift of oude retro-foto vind ik zéér geslaagd. Gewoon zo als het een lekker warm weertje is, of met je blazer of leren jas bij wat frisser weer of voor de avond. Me like! :-)Vergeet ook niet dat een man ook best een accessoire mag hebben, maar overdrijf niet. Een (trouw)ring, maar dan niet aan je duim liefst. Dat is écht lelijk! Bij sommige mannen is een hoed ook erg hip, een riem,... Ook polsbandjes zijn cool, maar ook hier ga je best niet over the top!

Dus als jullie es gaan shoppen denk (of kijk) nog eens terug aan deze tips en ik beloof je dat je gaat scoren! En misschien zijn je vrienden wel jaloers op je nieuwe stijl, of klinkt dat te vrouw-achtig? ;-)

Good luck and be in style! 

with style
x

2 opmerkingen:

  1. Ja verdorie, de bepaalde kerels van foto 1, die van foto 3 en die van foto 4 mogen hier wel eens aan mijn deur komen bellen hoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen