woensdag 18 april 2012

Aziatische make-up look

Ik schreef al eens over mijn opleiding visagie. Dat was een allround-opleiding, dus van begin tot einde alles wat met make up te maken heeft. Tijdens één van de lessen ging het over het thema 'Aziatische huid'. Sana was mijn model. Ik zorgde voor de make-up en de hairstyling.

De oogmake-up werd voorzien van zachte glanzende tinten om het oog te vergroten. Op de buitenhoek breng je altijd een donkerdere kleur of tint aan. Als je met bruin, zwart of grijs bijvoorbeeld werkt, creëer je meer diepgang in je oogmake-up. Werk je oogmake-up altijd uit tot je een amandelvorm bekomt. Ideale kleuren zijn: zilver, brons, koper (zoals hier), maar ook geel/groen,...
Ik wou met zwarte eyeliner en oogpotlood op de onderste wimperrand werken, om meer het amandel-vormige oog te creëren. Als je een oog optisch wil vergroten, dan gebruik je glanzende lichte kleuren als oogschaduw. Ook een wit lijntje op je onderste wimperrand vergroot je oog. Aziatische vrouwen staan bekend om de gele ondertoon in hun huid. Vermijd daarom foundations met een roze of perzikkleurige basis. Het zou een onnatuurlijk of oranje effect creëren.

Enkele tips voor Aziatische huid:
  • foundation met een gele ondertoon
  • benadruk de jukbeenderen met blush in zachtroze of pruimenkleur
  • De oogleden zijn klein dus werk hoog genoeg uit bij gesloten oog. De wimpers zijn recht, dus zorg ervoor dat je ze goed krult vooraleer je mascara aanbrengt. 
  • Voor de lippen ga je voor aardekleuren zoals pruim, rood of iets met paarse ondertoon. Geen roze of licht bruin, dat is te flets. 
with style
x

1 opmerking: