donderdag 5 april 2012

Hairstyling: chignon & others

YAAAAY! Mijn blog bestaat 1 maand vandaag!!! En met bijna-5000 viewers ben ik best wel tevreden. Ik merkte dat de 'hairdo-post' hoog scoorde dus als beloning voor mijn lezertjes krijgen jullie nog eentje over kapsels. En omdat ik vanavond nog een extra kapsel doe voor mijn examen (just for fun? Oh Yes!) blijf ik in de trend over haar vandaag.
Zoals ik al es in een andere blogpost schreef, volg ik een opleiding hairstyling. Het is voor alle duidelijkheid geen kappersopleiding, dus ik leer niet knippen of kleuren. Maar wel brushen, opsteekkapsels, alle soorten vlechten, dotjes, de chignon (my favorite en tevens erg hip momenteel),...

Tijdens de Nacht van Exclusief waar ik de make up deed van de modellen van de modeshow, onder leiding van Katia Alens, hadden alle modellen gelijkaardige kapsels. De chignon was top! Christine van Xantippe tovert in een handomdraai een net kapsel op je hoofd.

Voor mijn examen hairstyling was de chignon met taupage (denk maar aan Adele of het typische kapsel van Audrey Hepburn in de jaren '50) een eerste kapsel die we mochten toveren op ons model of oefenpop. Dit werkte ik af met een bloem en 4 speldjes, nl. roze vlindertjes.
Ziet Marie, mijn oefenpop, er niet beeldig uit?De tweede opdracht van het examen was een brushing en tot slot een vrij kapsel. Ik koos voor een zijwaartse ingevlochten vlecht en dotje aan de zijkant.


Vanavond is het nog deel 2 (voor degene die het examen nog niet deden). Ik ga nog es mee voor de fun! (ja, ik vind het leuk!!) Ik zal vanavond nog een ander kapsel proberen te verwezenlijken.

Wish me lots of luck! Wat vind je van de hairdo's?

with style
x

2 opmerkingen:

  1. I love the Audrey Hepburn-look! Succes vanavond! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wil ook zo'n hoofd om te oefenen met kapsels alleen waar kan je het kopen voor een beetje redelijke prijs??? xoxo Lynn

    BeantwoordenVerwijderen