dinsdag 26 juni 2012

Retrolook #polkadots FOTD

Goooodmorning!! Me happy! Ik heb zalig gesport gisteren met mijn spinningbuddies en nog een uurtje afgezien al BBB'end (ja, zeer juist gedacht, werk aan de winkel voor bikini-time!) Oh, sporten is toch leuk! ;-) En dan zeer goed geslapen.
De andere reden voor het happy-zijn is ook een beetje werkgerelateerd (ja, bijna in verlof, dat ook, maar nog ander leuk nieuws. Jullie zullen nog even moeten wachten, ik hou jullie nog even in spanning :-p) 

Maar bon, het gaat nu niet over sporten, het gaat over een make-up look in deze post.
Ik hou van de retrolook (daarom vind ik het ook super om Modernette te zijn), maar ik ben niet dagelijks zo gemaquilleerd. Dus ik vind het dan nog des te leuker om eens zo geschminkt te zijn.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Liselotte, een vriendin uit het middelbaar, een haarband met polkadots. Hmm, zou ze me kennen? ;-) Ze heeft het zelfgemaakt, dus vind ik nog leuker en persoonlijker! Thank you!! Ik kan hem zelfs aan beide zijden dragen! #2vliegenin1klapdus


De retrolook (denk maar aan Marilyn Monroe) is dus de jaren '50-make up bestaande uit: een blekere tint van de huid, rode lippen, parelmoer als oogschaduw, zwarte eyeliner (hier heb ik geen eyeliner aan, it was sunday lazy at home, dus ik had niet de volledige make up zoals anders aan) en mascara (tja, zonder mascara geen perfecte oogmake-up). De wenkbrauwen zijn ook hoekiger, maar kom, dat is nu niet nodig op een luie zondag, toch? poseren met de kids - sundayqualitytime

Ik lag ervan wakker (teveel geblogd voor het slapengaan I think), en deze morgen dan nog maar eens voor de retrolook, met rode kralen-ketting en de haarband aan de ommezijde. De make up dan ook maar flink gedaan, mét eyeliner! 

Dit is het resultaat :-)
Houden jullie ook van deze stijl en dragen jullie ook wel es polkadots? Tell me all about it in a lovely comment!

with style
x

Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!


10 opmerkingen:

 1. Cute ! Ik sta er niet zo mee maar gaat je heel goed met die red lips !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Staat je goed! Cute die foto's met je kids.
  Zelf draag ik weinig polkadots.. wel eens op mijn nagels ;-) maar that's it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hehe, wat leuk! en staat je ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. NICE!
  Ik wil graag dat patroontje van de haarband! ;-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél mooie foto die eerste! Zeer toffe haarband ook! Echt hebbeding! Ben gek van bolletjes! :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat je mooi dat rood !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Jem,
  Leuk dat je de haarband draagt en gebruikt in je blog! Ik had hem gemaakt met stofjes die ik leuk vond en toen het af was moest ik echt aan jou denken omdat ik vond dat dat bij je paste! Vandaar het cadeautje.
  Voor de geïnteresseerden: ik pikte het patroontje van het net: http://thelongthread.com/?p=669
  Maar anders dan op de beschrijving heb ik de twee zijden met de goede kanten naar binnen vastgestikt (op paar cm na), daarna omgekeerd en tegengestikt tegen de rand. Op die manier kan je ook ineens gemakkelijk de elastiek, met een tunneltje rond ertussen steken. Ik vond dat gemakkelijker dan de manier die op die website beschreven staat.Rond de elastiek (van 13 cm lang geloof ik), maakte ik een tunneltje van 20-25 cm. Door zo te werken minder gepruts en het is heel snel gemaakt! En eindeloos varieerbaar in 1001 stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen