dinsdag 19 juni 2012

Foundation #clinique

Onlangs schreef ik een artikeltje over mijn laatst gekochte beautygoodies uit ICI PARIS XL.
Ik kocht onder andere een foundation van Clinique. Ik had nog nooit een foundation van dit merk gekocht. Ik gebruikte bij een van mijn klanten haar eigen foundation (eentje van Clinique, hoe kan je het raden, want ze is gevoelig voor andere) toen ik haar opmaakte voor het communiefeest van haar dochter (jaja, ik ben visagiste en je kan me boeken voor elk soort feest voor een mooie make up).


Ik was eigenlijk direct enthousiast en wou ook graag eens een foundation testen van Clinique, want ik zweer al jaaaaaren bij mijn compacte foundation van mylène. Ik ben er nog steeds erg tevreden over en het zal nooit uit mijn stash verdwijnen (ik kan niet zonder!). Toch was ik benieuwd en af en toe eens wat afwisseling is niet zo erg, toch?

Sooo, zo gezegd zo gedaan. Ik was in Brugge City en stapte de winkel Ici Paris XL binnen (ik had eigenlijk nog eens een nieuw parfum nodig ook). Daar werd ik voorbeeldig geholpen door de verkoopster. Ze raadde mij de superbalanced makeup teint aan omdat die een matte look heeft. Voor mijn huidtype (tja, gemengd tot vet helaas, I have to confess now) is dat dus ideaal.
Ik heb altijd een beetje tijd nodig om aan het nieuwe te wennen, maar kijk, ik ben nu een goeie week aan het testen en ik ben tevreden. Ik zal mijn mylène zeker ook nog dragen, maar de Clinique vind ik ook goed. Goed als lichte foundation. Je hebt niet het gevoel dat er een laagje op je huid ligt om te egaliseren. En toch doet het zijn functie!

Ik vind ze zacht, goed smeerbaar en je neigt absoluut niet om een dikke laag te leggen. Ik vind ze mat en dekkend genoeg met een klein beetje foundation. Het enige nadeel is dat er geen pompje bij is, zodat je meer kan doseren en meer uit het flesje kan halen. Ik heb liever een tube of pompje. Maar bon, kortom: ik ben best tevreden. Ik gebruik er wel een nacré bronzer over om de bruinere tint in mijn gezicht te krijgen, want bij foundation ga je een tint lichter (of zelfde tint) van je huid. Ik wil er nu ook niet als een egaal spook uitzien hé ;-)

Dit is het resultaat:
#1 op mijn hand: op de eerste foto zie je de foundation al uitgesmeerd, bij de foto bovenaan is het een swatch met flits! Bij de foto eronder is het zonder flits.#2 on my face! weliswaar zonder bronzer en blush. (en wat vermoeide ogen, maar kijk maar naar de foundation ;-)Heb jij ook een Clinique foundation of zweer je bij iets anders?

with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruikte vroeger wel eens foundations van Clinique. Een pompje had inderdaad wel handig geweest bij deze verpakking !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Clinique, maar is bij mij wel met pompje!!! Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog niet geprobeerd maar ben er wel benieuwd naar :-)

    BeantwoordenVerwijderen