dinsdag 9 oktober 2012

Ponytail

Op de catwalk van Dior zorgde Raf Simons voor een nieuwe zomercollectie, heel verfijnd. Daarbij hoorde een strakke sluike paardenstaart bij. In dit geval was ie relatief laag.
Ik vind dat de paardenstaart (en voor mij liefst zo hoog mogelijk) heel tof, heel tijdloos en past bij iedereen! De specialisten van Redken maakten er hun werk van en maakten de paardenstaarten clean en glansend. Visagist Pat McGrath verzorgde de make up en die was dramatisch van aard. 

DIOR

Hoe maak je een perfecte paardenstaart? 

1. Bij vochtig haar moet je het haar goed "preppen" (prepareren), zodat je haar wat stugger wordt en niet te zacht is om er iets mee te doen. Dit droog je stijl met een kam. Indien het niet lukt, kun je nog ook eens met een stijltang over gaan.
Bij droog haar doe je er een verzorgende olie op voor wat glans op het haar en het zorgt er ook voor dat  wispelturige haartjes kan onderdrukken (plat ermee!)

2. je verdeelt je haar in 2 delen (boven en onderstuk), goed blijven doorborstelen tot het zacht en glad is. Het onderste deel maak je vast met een elastiek met haakjes (zie foto) Je maakt dit stevig vast (haakt het goed rond je staart). De rest van je haar (bovenste stuk) neem je erbij en maak je ook vast met een elastiek (met haakjes ook). Deze kan je extra stevig maken en ik garandeer je dat het de hele dag of nacht blijft zitten! Vind je dit teveel gedoe, maak dan 1 staart, maar zorg er dan wel voor dat hij goed is doorborsteld en zet hem hoog aan. Ook de haartjes onder de staart moeten mooi effen gekamd zijn. (geen bubbelgedoe!)

stap 2: deel 1 onderverdelen en staart maken met elastiek met haakjes


3. Je neemt een plukje haar onderaan je staart, draai dit rond het elastiek zodat je die kan verdoezelen. Je hecht dit vast met een schuifspeldje. Veel lak op spuiten zodat weerbarstige stoute haartjes blijven liggen.

geen elastiekje te bespeuren

4. voor extra glans op het haar kun je nog brillantine of gel aanbrengen (maar niet zo voor overdag vind ik) of een glansspray. Deze geeft een gezonde glans op je haar.

5. READY! Off you go! Hou jij ook van de ponytail?

with style
x

Follow me on TwitterFacebook and Bloglovin. Thank you!

7 opmerkingen:

 1. Ik krijg die elastiekjes met haakjes echt niet in mijn haar gedraaid :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love ponytails ;)
  Ken die elastiekjes niet, thx vr de tip! Kan je die overal krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hoor, vooral in Pro Duo, speciaalzaak voor kapsalons, maar je kan er ook als particulier kopen.

   Verwijderen
 3. Ik vind het er erg leuk uit zien alleen op een of andere manier lukt het me toch niet. Mijn haar ziet er dan niet uit haha.

  Maar wel een leuk origineel artikel!

  Liefs, Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ponytail-lover hier, ik heb echt elke dag een staartje, ook als mijn haar eens los hangt, van zodra ik thuis kom, of tien min op mijn werk ben, vliegt mijn haar in een staart!
  Maar deze rekkertjes ken ik niet... Of ik er handig mee zou zijn :/

  BeantwoordenVerwijderen