zondag 11 mei 2014

A Tropical Kiss

Ik vertelde al over het pakket vol Demak'Up materiaal (lees je hier), van watjes tot reinigingsdoekjes, oogmake-upremover, enzovoort . Er zat er ook wat info bij over de opdracht. The Style Avenue werd geselecteerd voor een wedstrijdje 'facelook maken'. Allright! Hun visagiste had reeds 4 looks gemaakt, ik mocht de vijfde creëren. OH YES! Ik had de competitiemicrobe direct beet, het idee zat ook al volledig in mijn hoofd en ik kon niet wachten om mijn plannen uit te voeren. Excited!!


Wat kan ik ermee winnen?
Een maand lang reclame op de facebookpagina van Demak'Up en bovenop nog een advertorial (nog es reclame dus) in de...... (tromgeroffel) FLAIR! Wie wil dat nu niet winnen? Ik alvast wel. Als visagiste én vooral ook als blogster is dit een uitgelezen kans. I wanna win this battle! #vastberaden!

Wat moeten jullie doen? (of wat zou ik graag hebben dat jullie doen ;-)
Stemmen op mij!! Hoe je dat moet doen, volgt later nog met meer uitleg...

Aan het werk!
Dus... direct een model gezocht dat paste in mijn concept, een fotografe die alles perfect in beeld brengt en ikzelf als visagiste... A dreamteam was born! Eerst deed ik een proeftest bij Charlotte. Missie geslaagd! Wat in mijn hoofd zat, had ik op haar gezicht getoverd. Ik was door het dolle heen!
Hazel Neels, de fotografe, vond ook nog een gaatje in haar agenda (ze heeft het ontzettend druk met communicantjes, want ze werkt vnl. met kinderen). En zo geschiedde....

 making of :-)


Oh ik ben zo blij om jullie de resultaten te laten zien van mijn werk. Ik vind deze wedstrijd dan ook erg spannend en hoop dit echt te winnen. Ik zal jullie steun nodig hebben, want er volgt een stemronde. Er hangt een en ander aan vast waar ik erg mijn best voor heb gedaan. Daar ga ik dan in een volgende post meer uitleg over geven.

Laat me nu eerst es uitleggen welke make-up ik heb gebruikt en welke motivatie ik hierbij heb.A Tropical Kiss : een matte look voor zonnige lente- en zomerdagen vol kleur en eigenheid. Draag deze look om naar een strandfeestje te gaan in bohomien-style: succes gegarandeerd! Met een haarband (you are hot!), boho-rok/kleedje of broek met een topje gedrapeerd in kant of liever gehaakt misschien, flipflops aan de bruine voetjes en wandel als een ster door het zacht warme zand. you feel like a Tropical Girl. Waar is die cocktail uit een kokosnoot?

Welke producten werden gebruikt en hoe ga je te werk?

- gezicht reiniger met DeMake'Up : zachte doekjes voor elke huidtype
- de foundation is een matte formule van Rimmel en word aangebracht met een stippeling brush om gelijkmatig te verdelen over het gezicht en hals,
- de perzikkleurige blush zorgt voor een warme gloed op de wangen, van het merk Catrice. Deze breng ik aan met een compacte borstel om die daarna met een andere stippeling brush te vermengen
- lichtbruine bronzer van Terre Indienne van Gemey Maybeline om te contouren van het gezicht, in 3-vorm op voorhoofd, wangen (onder de blush) en kin. Eventueel ook wat op de neus. Dat doe ik met een grote blushkwast.
- de lippen zijn mat roze: contouren met een felroze lippotlood, matte lipstick eroverheen aanbrengen met een lippenseel en afpoederen met roze matte oogschaduw voor dat extra matte effect. Lips to be kissed! Het potlood is van MAC, lipstick MAC en nog es afpoederen met Coastal Scent indien je dat nog nodig vindt.- de ooglook is zachter in vergelijking met de lippen en wangen. Charlotte heeft groene ogen dus ik ging voor zacht kleuren waaronder groen. De binnenste ooghoek is voorzien van een lichte kleur, niet zuiver wit. ... uit mijn Naked 2-pallette en licht geel in midden van het ooglid van Coastal Scent en in de buitenste ooghoek gebruikte ik eveneens mijn Coastal Scent -pallette. Deze zijn wel shiny, voor een feestje mag het wel wat geven, maar niet té fel. De ogen zijn zacht, maar toch voorzien van een kleur.
De wenkbrauwen kregen een lichte touch van wat bruin poeder, matte oogschaduw heb ik daarvoor gebruikt om de blik wat te versterken.

Tropische kleuren geel, groen, perzik en roze en je zomers feestje of festival kan beginnen! Cheers!


oh gosh i love this pic! 

Een grote dank je wel aan Hazel voor de fantastische foto's en de tijd die je erin stak en ook aan Charlotte om tijd vrij te maken, model te willen zijn en dat ook super goed te doen (en bedankt om zo mooi te zijn hihi). En nu is het aan jullie. Als ik meer weet over hoe de stemronde in elkaar zit, hou ik jullie op de hoogte en dan doen jullie keihard je best! Toch?

with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

12 opmerkingen: