dinsdag 11 november 2014

Paris is always a good idea

Wat een weekendje Beekse Bergen ging worden, is een weekendje Parijs geworden. Beiden leuk wellicht, maar wij zeggen geen 'nee'. Mijn dochter mocht mee met haar meter voor een tweedaagse naar Disneyland Parijs. Wij zijn de zondag in de late namiddag achterna gereden, nog wat gekuierd langs de Champs Elysée. Zoontjelief werd wat moe dus richting hotel. Parijs is toch mooi en romantisch, vooral 's avonds. Ook werd de stad Kerstmis-klaar gemaakt. Kreeg al zin in de kerstmarkt en z'n kraampjes. Dat zag er zo gezellig uit maar was nog niet open.
Mac, Zara, Guerlain én Sephora gepasseerd zonder iets te kopen. Flinke meid!

Maar eerlijk, ik vind het ook een vuile-naar-urine-ruikende stad, vooral ondergronds dan. Dat stoorde mij wel een beetje, maar ik heb ondanks dat ene minpuntje wel genoten van even tussenuit zijn in een wereldstad.

Dag 2: Een bezoek aan de Notre Dame. We zijn binnen geweest maar niet tot boven, want de rij was wel erg lang en met kinderen niet erg aangewezen om in de kou te staan aanschuiven.
Met onze eigen gids (m'n schoonbroer hihi) mee ;-)

 Daarna gingen we terug over de Seine (over de brug althans), richting Centre Pompidou. Daarnaast was een pleintje met wat kunst.

Als middageten zijn we een pizzeria binnengestapt in Quartier Latin dichtbij Saint-Michel. Njammie!
Dan snel richting La Tour Eiffel, want we hadden tickets voor de lift... brrrr
Ik hou al niet van liften, en al zeker niet van hoogte! En toch, ik vond het zeer leuk om daarboven te staan. En decadent champagne te slurpen. (hihi) En ze was erg lekker! Dat mag wel es!
Dag 3: vandaag hebben we wat gekuierd. Het was een zonnige dag, ook best een stuk warmer dan gisteren. Dus richting het park, Jardin de Luxembourg. De kinderen konden daar naar hartelust spelen en wij wat luieren. Daarna zijn we gaan eten in een piepklein huisje waar ze overheerlijke pannenkoeken, broodjes en slaatjes hadden. Mmmm super lekker! NOg wat langs een andere buurt gewandeld waar we nog nooit eerder geweest waren, nl. St. Germain en St. Michel.
Rond 16u richting huis, want morgen is het terug school voor onze flinke kadetten die dat super hebben meegewandeld!
Up to the next City-trip! En Berlijn staat op het lijstje, Barcelona in juli ook nog es,... wie weet nog iets anders?


with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

7 opmerkingen:

 1. Leuk, zag er heel gezellig uit!! Zou Noah ook heel tof vinden, hij spreekt vaak over Parijs maar we zijn er, buiten Disneyland, nog niet geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! Deze zomer ben ik naar Lissabon geweest en dat vind ik ook wel een aanrader! Qua bezienswaardigheden niet te vergelijken met steden à la Berlijn, Parijs en Barca maar wel heel gezellig om op het gemakje rond te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk!! Wil ook graag es naar Portugal. Ja, een mens wil zoveel zien hé :-)

   Verwijderen
 3. Zag er leuk uit! Parijs is toch zo leuk, hé. Ik zou er kunnen wonen! Ik lees dat je naar Berlijn gaat? Echt een super stad met o zo veel bezienswaardigheden! Kopenhagen is trouwens ook de moeite, maar wel wat duur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zalig! Al hou ik meer van Barcelona (is er ook warmer toen ik er telkens was) en ben een zonnetjesmens :) Berlijn staat op wishlist maar staat nog niet vast hoor.

   Verwijderen