zaterdag 21 maart 2015

Zadengebak

De hele maand januari hield ik zonder enig probleem vast aan mijn doel: die feestkilo's gaan er op een gezonde manier af!
Na twee - drie weken was ik 2 kilo kwijt. Dat ging snel. Ik voelde me ook fitter eigenlijk. Pascale Naessens haar gerechten vind ik echt haalbaar, lekker én gezond. De kinderen aten niet met alles mee jammer genoeg waardoor ik vaak dus dubbele gerechten stond klaar te maken en dus soms echt vol stress stond mee te pruttelen.

Februari deed ik het ook nog volop, maar minder frequent. En die fitheid nam ook weg. Koolhydraten schrappen? Nee, wel minder. Ik wil dat het haalbaar blijft. Ik ben niet op dieet, ik wil gewoon gezond en fit zijn en dat gaat het best door de juiste voeding te eten. (en die weekends zijn eigenlijk wel best moeilijk, niet?)

Ondertussen zijn er een drie-tal favoriete gerechten. Vandaag bespreek ik er eentje van. De andere volgen ook nog! Het zadengebak! Misschien heb je het zelf al gemaakt, misschien al over gelezen. Geloof me, je moet het echt ook proeven! Sommigen vinden het droog, maar ik vind dat écht niet. ik maak een hele grote portie en snijd het in stukjes die ik dan in de diepvries steek. 1 snede is perfect als lunch. Ik drink er dan een kommetje soep bij. Healthy food make happy people.

Wat zit er in het zadengebak?
- 150 gr haverzemelen
- 150 gr lijnzaad
- 40 gr chiazaad
- 40 gr pompoenpitten
- 40 gr zonnebloempitten
- normaal gezien ook gojibessen  en gedroogde veenbessen
maar maar daar hou ik niet zo van
- ik vervang met diepvries rode vruchten
- 40 gr hazelnoten (ik had er geen, dan maar cashewnoten en amandelnoten, nam een handje vol)

Alles in 1 grote pot, 250 ml lauw water bij en mengen. De lijnzaad en chiazaad zorgen ervoor dat alles goed aan elkaar kleeft doordat er een soort van gel/lijm vrij komt door het lauwe water.
Goed aandrukken in een bakvorm met bakpapier. Een uur in een voorverwarmde oven op 180°. Laten afkoelen en genieten!

Volgende keer wil ik het graag es met honing doen ofwel met stukjes chocolade! Ik kijk er al naar uit!

Just try this at home!

  haverzemelen

 lijnzaad
 chiazaad

 pompoenpitten 
noten 

  zonnebloempitten

 de besjes uit de diepvries


Resultaat net uit de oven :-) 

Morgen, zondag, de uitverkoren dag om eraan te beginnen. (als je de ingrediënten in huis hebt tenminste.)

Laat je mij weten wat je ervan vond?

With style
xoxo1 opmerking:

  1. Ik heb het ook al gemaakt, en is inderdaad lekker, maar kan me voorstellen dat niet iedereen fan is! Goede tip van de diepvries, want heb er de vorige keer toch een deel mogen weggooien :(

    BeantwoordenVerwijderen