zondag 4 januari 2015

Column 6: Goeie Voornemens

Happy 2015. Ja, dat wens ik iedereen toe! Een gelukkig nieuw jaar. Klinkt zo saai, maar het is toch wel van groot belang gelukkig te zijn. En voor iedereen is dat anders. De een is gelukkig met dit, de ander met dat. En daar hangen vaak eerst enkele goeie voornemens aan vast om gelukkiger te zijn. En toch gaan we dan weer voort in onze oude gangetje. En toch... en toch wil ik het volhouden. Dus dan maar misschien iets haalbaar kiezen? Haalbaar gelukkig zijn. Bestaat dat? Dus stel ik mij de vraag wat maakt mij gelukkig. Goeie vraag en daar moet ik zelf es stil bij staan eigenlijk en alweer confronteer ik mezelf met zaken waar ik niet van wist... eigenlijk wil ik dat wel. En heb ik het zelf in de hand? Nee, niet altijd. Dus we kunnen ook alweer een discussie voeren over gelukkig zijn. Ja, je hebt het grotendeels vaak zelf in de hand. Wat je wil bereiken, moet je zelf waarmaken. True fact! Maar je mag geen tegenslagen hebben. Niet alles loopt van een leien dakje. En niet alles gaat vanzelf. Je moet er soms keihard voor knokken. Dat heb ik het afgelopen jaar ook gedaan. Hard geknokt voor waar ik nu sta. En ben ik gelukkiger? Ja en nee. Dus dan doen mijn hersenen van 'Tja, dan ben je er nog niet.'
Nee, inderdaad... ik ben er bijlange nog niet. Ik heb op alle vlakken eigenlijk nog steeds niet bereikt wat  ik wil bereiken en wat wil ik nu juist en wat ga ik daar aan doen en is dat ook haalbaar. Pfff, ik word er zelf moe van als ik het bedenk. Maar sommigen kunnen misschien wel tussen de lijntjes doorlezen wat ik graag wens. Of hopen wat ik wens of denken te weten wat ik wens. Ja, ik maak het mezelf moeilijk. Da's geen nieuwtje.
Laat ons beginnen met gezondheid (1) Iedereen wil gezond zijn. Ook zijn dichte omgeving. Dus gaan we voor de gezondere levenstijl. Dat was me vorig jaar gelukt met de 'bloggers-go-fit'-actie ... tot juni. Na de zomer was het gedaan. 3 à 4 kilo zijn erbij gekomen en ik stond zo scherp. Ik voelde me goed en sexy en na de zomer ben ik gaan emo-eten. De winter voor de deur en 't is weer gedaan. Dus nu denk ik aan de lente die komt en ik moet er iets aan doen. Ja, het is van moeten én tevens ook een keuze. Die rot-kilo's moeten eraf. En ja, ik ben toch al dun? Voor jou misschien... Niet voor mij. Ik voel me niet goed in dit vel nu, dus er moet iets aan gebeuren. Conclusie: maand januari wordt hard, maar Pascale (Naessens cfr.) zal mij daarbij helpen. En een beetje op karakter ook. Dus ik leg de lat wat hoger: no alcohol, low carbs en meer groenten en fruit. En misschien ook dan maar vaker water, want cola light lijkt toch stilaan ook al op een verslaving. Tjezus. Dat lijkt niet echt haalbaar. Maar ik wil bewijzen dat ik het kan.
Bij die gezondheid hoort ook sporten (2). Aangezien in momenteel met een lumbago sukkel, zullen we deze eerst verhelpen met kine-beurten, op voorschrift van de dokter en dan zien we wel wat het lichaam aankan. Ik zou graag terug spinnen en misschien ook wel lopen. Want strak in het pak is mijn doel voor de zomer. Ik heb ruim de tijd denk ik om het waar te maken. (yes, you can!)
Dat lijkt me al heel wat om mee te beginnen. Verder heb ik geen verslavingen waar ik vanaf moet.
Mijn sociale media blijf ik netjes volgen, ok, misschien minder in het bijzijn van vrienden en familie. Maar dat deed ik de laatste tijd ook al een stuk minder. Vliegtuigstand en checken of ik 2u zonder die damn-phone kan. (3) En verder doen we gewoon voort zoals we bezig zijn: tijd maken voor de kinderen én het gezin. Zondag is 3 van de 4 zondagen per maand voor het gezin. En werken, veel werken, meer werken en groeien in wat we kunnen.
Zijn er verlangens? Verwachtingen? Ja, altijd ! Ik ben een vrouw, weet je. :-)
Ik zou graag in 2015 bereiken wat ik wil bereiken om me goed te voelen als vrouw, moeder, in mijn job, als vriendin,... Ik wil genieten van de dingen rond mij, en doen wat ik graag doe. Er is de communie van onze zoon en dat wil ik goed doen, ik wil het leuk hebben. Genieten. Ik hoop nieuwe mensen te leren kennen, tijd te hebben voor vrienden en familie, en ik heb 1 grote wens.
Dit jaar word ik 35 jaar. Tijd voor een aantal zaken op orde. Tijd voor nieuwe keuzes? Tijd om knopen door te hakken. Tijd voor iets nieuws?

Wat zijn jouw voornemens?


3 opmerkingen:

 1. Succes met je voornemens en alle uitdagingen in 2015!
  Heb me intussen ook een nieuwe sportoutfit aangeschaft want vanaf morgen vliegen we er in voor een summerproof body!
  X
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer er niet al te veel aan mee te doen. Een nieuw jaar geeft me wel wat extra energie omdat ik zo van iedereen voornemens hoor. Dat sporten laat ik voor wat het is. Ik wil wel verder op het elan van vorig jaar gaan. Gezond eten, maar ook genieten en leven onder het motto 'we leven maar één keer'. Niet dat ik nu het geld door de ramen zal gooien, maar met dit motto leer ik wel om me minder aan te trekken. Ik probeer ook mensen los te laten die mijn ambitie toch maar teniet doen. Ik blijf er voor open staan nieuwe contacten te leggen en met het zelfvertrouwen dat ik vorig jaar toch iets meer kreeg, verder door het leven te gaan.
  En gezondheid gaat boven alles, dat blijft zich jaar op jaar bewijzen.

  ps: morgen zie ik mijn collega terug en dan contacteren we je voor onze #christmascountdown make-up workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Happy new year!! En succes met alles in 2015 xxx

  BeantwoordenVerwijderen