dinsdag 20 januari 2015

Gezond leven #pascalenaessens

Pascale Naessens. Ja, waar kom ik nu af. Ze heeft al meerdere kookboeken op de markt gebracht en ga ik nu werkelijk een stukje zagen over iets dat al veel mensen weten? Toch zijn er nog veel die echt ongezond eten, en ook ik. Ik dacht gezond te eten soms, maar absoluut niet dagelijks. Ik durf toegeven dat ik een suikerverslaving had/heb. Ik heb al veel geskipt en ik wil nog meer schrappen. En toch geniet ik van lekker eten. Ook ben ik niet de grootste keukenprinses, maar dat betert. Sinds januari ben ik nu gestart met snelle koolhydraten te schrappen. De kerstvakantie was teveel. Ja, teveel eten, teveel drinken en daar ging dat cijfer op de weegschaal weer. Te hoog de lucht in terwijl ik vorig jaar zo scherp stond. Hoe kon ik mij weer zo laten vangen? Dus voornemen: gezond eten.
We zijn nu drie weken verder en de feestkilo's zijn eraf. En ik heb gegeten: gezond, veel en vooral ook lekker. Het enige wat ik wel es miste, was een boterhammetje. En dat heb ik dan ook gegeten.
Ook al es pasta bolognaise bij vrienden. En dat smaakte ook natuurlijk. Er zijn ook al enkele recepties, feestjes en dus ook alcohol de revue gepasseerd en iedere keer heb ik vol karakter gepast. Zonder probleem. Niet dat ik voordien veel dronk, maar ik wil nu echt es een maand geen alcohol drinken en zien of mij dat lukt, puur op karakter.
Nu moet ik nog afkicken van mijn cola light-verslaving... en op zondag zondig ik. Dan eet ik wel es een pistoletje. Maar dat wil ik niet zien al zondigen. Want 1) ik mag het eten , 2) ik ben niet op dieet. Ik wil vooral gezonder eten en dus ook gezonder leven. En via deze levensstijl van eten lukt dat vlot.
Pascale Naessens haar gerechten zijn zeer makkelijk! Je hebt geen ellenlange lijst van ingrediënten nodig , geen rare of onbekende dingen, ... Easy peasy! En soooo njammie! Ik ben overtuigd!

Je vindt veel terug in de gewone supermarkt, maar ik ga ook vaker naar de bio-winkel gaan en elk gerecht van de dag komt uit haar boek. En lukt het niet, dan doe ik gewoon vlees met verse groenten. Zonder de snelle koolhydraten. Want koolhydraten zit ook in andere voedingsmiddelen, ook in fruit bv.
Maar die uitleg lees je best zelf in haar boeken. Ik zou zeggen: snel naar de boekhandel en kopen die boeken! Ondertussen heb ik Mijn Pure Keuken 2, Puur Genieten 1 & 2 en Puur Eten. Ik heb al veel getest en buiten 1 gerechtje was alles gelukt en zeer lekker.

 Garnaaltjes met witloof en knolselder

Zadengebak: meeeega-lekker en heel snel en makkelijk klaar te maken. Mijn collega bracht een stukje mee maar ik maak het deze week es zelf.

 Kip met feta en kerstomaatjes.

Yoghurt met fruit, zaden en noten-mix.


Gerookte zalm met een vulling van krabvlees en lompviseitjes. Echt! Een van de beste lunches ooit!

Heb jij al een boek van haar? En wat is jouw lievelingsgerechtje?


with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal erg goed uit. Ik heb er zelf geen boeken van maar ze heeft fijne recepten. Koolhydraten schrappen daar doe ik niet aan mee want dan krijg ik vreetbuien. Meer groenten en minder pasta/aardappels/rijst kan ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons thuis ook volledig in de ban. Herken het volledig. Al bijna 5 kg kwijt sinds nieuwjaar dankzij pascal! 😊 Super lekker allemaal!!!! Alleen dat van die maand alcohol daar doe ik niet aan mee 😉 santé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat? 5 kilo op nog geen maand???? Tis nu niet dat zo nodig was ook nie zeker? amai, chique zeg. Bij mij 2 kilo en zou er graag nog 2 kwijt geraken. En tis zo gemakkelijk, lekker én gezond. Succes en santé ;-)

   Verwijderen
  2. 'T moe zijn dat nodig was he, nog beetje en sta ook weer scherp :-p

   Verwijderen
 3. Wat eet je dan als ontbijt ? Dat vraag ik me altijd af want alleen fruit lukt niet voor mij !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yoghurt (met verschillende smaken, meestal cereals van activia, of de vijgen) met fruit ook afwisselend en noten en zaden. Geen brood meer. En mis ik ook niet.
   Tussendoor gezonde koekjes of zadengebak, dat post ik ook nog wel es

   Verwijderen
 4. Hmmm... Misschien moet ik toch maar eens bij Pascale luisteren. Ik vind vooral de combinatie snel & gezond (op weekavonden dus) een uitdaging. Daar gaat het dus altijd mis. Hoog tijd om die winterkilo's aan te pakken!! Bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen