donderdag 8 november 2012

Music maestro

Zo af en toe, once upon a time, zal ik mijn favo top 5 meegeven van de liedjes die momenteel op de radio te horen zijn. Liedjes die me raken, doen stilstaan bij een aantal zaken of life, dingen die ik gewoon leuk vind of een deuntje dat ik graag hoor. Dat hoeft niet altijd speciaal te zijn.

Bij deze mijn top 5 van nu :

1. I'll wait for you - Mumford and sons
Hiervan gaat mijn hartje sneller slaan! (zoals Peter Gabriël het zingt 'My heart goes boem boem boem') Hierbij zet ik de volumeknop op 10 en sneert de muziek loeihard door de boxen. Ik krijg hier koud en warm van tegelijk. Het maakt zoveel bij me los! Alle emoties doorheen. Ik zou er voor stoppen om naar te luisteren, ik zou het wel 100x repeaten...
Eentje om mee te kelen (in mijn eentje, ok), eentje om stil te beluisteren met gesloten ogen. Ja, deze raakt mij diep, I can not explain! Anderzijds maakt het snelle gesnaar me ook vrolijk hoor! Hun enthousiasme, hun volledig geven in hun muziek: i like a lot!
2. Florence and the machine -

Even twijfelde ik voor Spectrum, maar ik liet dat al es weten dat ik die graag hoor. Maar toen ik de film 'Snowwhite and The Huntsman' zag, hoorde ik dat liedje als eindgeneriek. En ik raakte mij.
Komt dat nu door het verhaal, het sprookjesgedeelte dat naar boven kwam in mijn gemoed? Of is het die stem van Florence? Hun nummers zijn één voor één sterk als je mijn mening vraagt. Ik hou van hun muziek. Ik wil wel eens een optreden van hen meepikken.
Om dan nog maar te zwijgen over de acteerprestaties van Charlize Theron! What a lady! En de make-up in de film (én kapsels!) intrigeerden me ook! I loved it!3. The Governor of Life - Stan Van Samang
Daar ga ik niet veel over zeggen. Luister en je begrijpt het. Als je zelf al iemand verloren hebt uit je omgeving kun je je wel vinden in Stans woorden. Hij schreef het zelf voor zijn overleden vriend Jo.
Hier word ik stil van, ik vind dat een prachtige geste t.o.v. Jo, t.o.v. zijn ouders, familie en vrienden. Je moet het maar kunnen brengen. Chapeau Stan!
4. Lights - Ellie Golding
Haar stem lijkt wel van een engel, vind je niet? Toen ik het de eerste keer hoorde op de radio, dan moest ik gewoon weten wie het was. Ik heb dat dan ook asap opgezocht! Op dit liedje kan ik ook niet stil blijven zitten en ook hier gaat de volumeknop open!

5. Emily Sandé
Wie Emily Sandé nog niet kent, die moet daar echt verandering in brengen. Wat een zangeres! Ik wil haar cd, as soon as possible! Of ik moet me nog eens verdiepen in iTunes! Ik ben daar nog een ouderwets geval in, ik steun de artiesten en download geen muziek op mijn ipod waar ik niet voor betaald heb. You stupid woman hoor ik je misschien denken. Denk maar. Ik steun de muzikanten op mijn manier en dat is hun muziek kopen en naar hun concerten gaan. Dat is mijn vorm van cultuur (oa).  This song... again... deze zorgt weer voor rillingen en warmte-gevoel....Wat is jouw favoriete nummer?

with style
x
3 opmerkingen:

 1. Ok, wij hebben dezelfde muzieksmaak :) Deze liedjes staan ook allemaal op mijn ipod !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van Florence & the machine!  http://style-chameleon.blogspot.com/

  LAST WEEK NELLY SHOES GIVEAWAY!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kopen die cd van Emeli Sandé. Ik steun de artiesten ook en heb deze dan ook al zot gedraaid, over & over again.
  2 & 4 zijn ook mijn ding, rest iets minder!

  Nele x

  BeantwoordenVerwijderen