Het werden gewone vanillecakes met stukjes chocolade, chocoladecakes (met cacoapoeder gemengd in het deeg), vanillecakes met aardbeien en enkele met frambozen. Ik moet eerlijk bekennen dat de aardbeien en frambozen me echt hebben bekoord. Best dat ik flink gesport heb vorige week, dan voelde ik me niet zo schuldig ;-)
Benieuwd hoe ze eruit zagen? Proeven kun je hier helaas niet. Toch te laat, ze zijn allang op!
Wat hebben we nodig?
- 150 gr suiker (maar ik doe er iets minder in, en dan 2 zakjes vanillesuiker in de plaats erbij)
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr boter
- 3 eieren
- stukjes chocolade, fruit (appel, banaan, aardbeien, frambozen,...)
Hoe beginnen we eraan?
We zetten alles klaar wat je nodig hebt, zodat je alles binnen handbereik hebt. (lees: geen geklungel omdat je nog iets vergat)
De suiker en boter samen mixen tot je een crème hebt. De eieren één per één toevoegen en mixen. Het meel ook in deeltjes erbij doen en mixen tot je tot een homogene massa komt. Je deeg is al klaar.
Als je verschillende cakes wil, doe je deeg in verschillende potjes. Voor het fruit: enkele stukjes nemen en pletten en mengen onder het deeg. Nog enkele kwartjes erbij voor nog wat meer smaak en stukjes te proeven in je cake. Spaar nog enkele om je cakeje eventueel achteraf te versieren. Je kan dan ook nog wat slagroom zelf opkloppen zodat je een mooi geheel hebt en wat kleurverschil. Het oog wil ook altijd wel wat ;-)
Wat is het resultaat?
Smullende kids! (en mama's en papa's or some friends!)
Bij dit laatste cupcakeje deed ik er wat zelfopgeklopte slagroom op. Njammie! Tasty!
Ook zin gekregen in een cupcake?
with style
x
Mmm jummie !
BeantwoordenVerwijderenOh, ik had deze post nog niet gezien, sorry :p
BeantwoordenVerwijderenMaar ze zien er lekker uit, wat fijn dat je ze hebt uitgeprobeerd!