zaterdag 21 maart 2015

Zadengebak

De hele maand januari hield ik zonder enig probleem vast aan mijn doel: die feestkilo's gaan er op een gezonde manier af!
Na twee - drie weken was ik 2 kilo kwijt. Dat ging snel. Ik voelde me ook fitter eigenlijk. Pascale Naessens haar gerechten vind ik echt haalbaar, lekker én gezond. De kinderen aten niet met alles mee jammer genoeg waardoor ik vaak dus dubbele gerechten stond klaar te maken en dus soms echt vol stress stond mee te pruttelen.

Februari deed ik het ook nog volop, maar minder frequent. En die fitheid nam ook weg. Koolhydraten schrappen? Nee, wel minder. Ik wil dat het haalbaar blijft. Ik ben niet op dieet, ik wil gewoon gezond en fit zijn en dat gaat het best door de juiste voeding te eten. (en die weekends zijn eigenlijk wel best moeilijk, niet?)

Ondertussen zijn er een drie-tal favoriete gerechten. Vandaag bespreek ik er eentje van. De andere volgen ook nog! Het zadengebak! Misschien heb je het zelf al gemaakt, misschien al over gelezen. Geloof me, je moet het echt ook proeven! Sommigen vinden het droog, maar ik vind dat écht niet. ik maak een hele grote portie en snijd het in stukjes die ik dan in de diepvries steek. 1 snede is perfect als lunch. Ik drink er dan een kommetje soep bij. Healthy food make happy people.

Wat zit er in het zadengebak?
- 150 gr haverzemelen
- 150 gr lijnzaad
- 40 gr chiazaad
- 40 gr pompoenpitten
- 40 gr zonnebloempitten
- normaal gezien ook gojibessen  en gedroogde veenbessen
maar maar daar hou ik niet zo van
- ik vervang met diepvries rode vruchten
- 40 gr hazelnoten (ik had er geen, dan maar cashewnoten en amandelnoten, nam een handje vol)

Alles in 1 grote pot, 250 ml lauw water bij en mengen. De lijnzaad en chiazaad zorgen ervoor dat alles goed aan elkaar kleeft doordat er een soort van gel/lijm vrij komt door het lauwe water.
Goed aandrukken in een bakvorm met bakpapier. Een uur in een voorverwarmde oven op 180°. Laten afkoelen en genieten!

Volgende keer wil ik het graag es met honing doen ofwel met stukjes chocolade! Ik kijk er al naar uit!

Just try this at home!

  haverzemelen

 lijnzaad
 chiazaad

 pompoenpitten 
noten 

  zonnebloempitten

 de besjes uit de diepvries


Resultaat net uit de oven :-) 

Morgen, zondag, de uitverkoren dag om eraan te beginnen. (als je de ingrediënten in huis hebt tenminste.)

Laat je mij weten wat je ervan vond?

With style
xoxo



maandag 16 maart 2015

Outfits on a row : nude and black

Blijkbaar ben ik echt verzot op zwart én tegenwoordig ook op nude. Nee, niet naakt (lol), maar op nude-kleur. Een van de trends voor deze lente/zomer. Ook in de winter draag ik dat graag. Ik vind nude mooi gecombineerd met zwart, ook met grijs. Met blauwe jeans is het natuurlijk ook altijd een topper!


 mijn grijze ripped jeans in grijs, met nude blouse en bruine blazer.

 een afgewassen zwarte jeans met nieuwe nude top: respectievelijk van Bellis en Close-Up


Mooi weer is er al , maar ik durfde nog niet voor blote benen (help! ze zijn nog té wit!) Mijn zwarte leren rokje van Zara (from Barcelona baby), zwart pulltje en mijn zebra-jasje.

Dezelfde gewassen zwarte jeans, mijn laatste nieuwe nude trui met een boordje kant (Close-Up), en de Palladiums heb ik ook weer boven gehaald. Nude , black, nude. Ik ben in overgang naar de lente! Finally! Ik word weer een gelukkig mens.

Wat is je favoriete outfit ?


with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

zaterdag 14 maart 2015

New goodies

Vorige week nam ik verplicht wat me-time: even de stad in! Ik kwam naar huis met een nieuwe zonnebril (lees je hier meer over), een nieuwe ketting en oorbellen voor de communie van mijn zoon.
Die zal ik nog niet tonen want die horen bij de outfit. Suprise, surprise!

Op instagram liet ik al weten dat ik de kettingen en / of armbanden van LOTT wel wou hebben. Ondertussen heb ik het fijne kettinkje gekocht met de letter van mijn voornaam. Ik zou nog graag een langere ketting willen voor erbij, met de namen van mijn kinderen. Liefst ook in rosé-goud. En dat zal dan ook perfect passen voor de communie van mijn zoontje. 't Is al bijna helemaal geregeld. De juweeltjes toch (haha).


Ik kocht ook nog een nieuw topje bij Close-Up. Helemaal in love :-)



Ik hou van de Nude-kleur die helemaal trendy is ook tevens. (niet daarom by the way) En zeker gecombineerd met grijs of zwart vind ik het mooi.

Heb jij onlangs iets nieuw aangeschaft voor jezelf?

with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

donderdag 12 maart 2015

Zonnetje daar, brilletje op!

Al jaren spreek ik over een echte handtas. Al jaren spreek ik over dit en over dat. En met spreken alleen geraak je nergens. Na dan ook al drie jaar te zeuren over een echte mooie tijdloze zonnebril en niet weer eentje te moeten kiezen uit een selectie van 10 euro-zonnebrillen...


Mea Culpa! Geen verwijt naar zonnebrillen van gemiddeld 10 euro. Wil hier niemand op mijn dak en verlang nog minder naar een onnodige discussie. Bon, vorig jaar heb ik er eentje gekocht tijdens een shopweekend in Antwerpen. Een retro-modelleke met leopard-motief. Nog steeds een leuke bril. Daar niet van. Het hartje verlangde naar een deftige high class-zonnebril. Nee, mijn nek is niet high class. (gniffel)


Daarom ging ik richting Claeyssens-optiek in de Smedenstraat in Brugge. Een opticien waar ik goed geholpen was met mijn gewone bril, een Tom Ford. Dus waar ik goed gesoigneerd word, daar ga ik graag terug. Zo was het ook weer deze keer. Ik had al een model online gezien, maar dat bleek niet zo mooi te zijn op mijn snoet. Dus eens iets anders testen en het is uiteindelijk een bril geworden van TOD'S. Een pilootmodel met leer aan de armen en ook nog bovenaan de bril. Nude-kleur van leer. Dus helemaal trendy én tijdloos. Me so happy.



Wat is jouw favoriete bril?


with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

dinsdag 10 maart 2015

No more doubts

Vraag me niet hoe het komt, maar op de een of andere manier komen er de laatste tijd nogal veel uitdagingen op me af. Misschien moet ik dat wel zien al 'ja, doe dat maar, je hebt er deugd van kind!'

De boost_your_positivity vond ik echt een leuke 'challenge' voor bloggers. Het was iets dat op het goeie moment in mijn leven kwam. Misschien komt zoiets altijd wel op een juist moment in je leven, want iedereen kan een boost gebruiken, niet?
En we mogen al eens 'boffen' met onszelf en positief te zijn.

Even openhartig zijn: er staat al een tijdje een blogpost op wacht... On hold. Twijfel. Zou ik dat nu posten of niet? Want het is wel héél erg openhartig. En de mensen die mij kennen, weten dat ik een open boek ben. What you see, is what you get. Je ziet gewoon direct aan mij als er iets is of hoe happy ik ben (of net niet). De wereld mag het weten. En toch... veel twijfel. Uit ervaring heb ik al geleerd dat als ik twijfel ik het beter niet kies of doe. Twijfel is niet zeker zijn dus een 'no'. Wat niet  wil zeggen dat het geen 'ja' kan worden...




En vandaag kreeg ik post in de mailbox met een artikel over twee dames die hun eigen soort 'vasten' hebben 'uitgevonden'. Het is me precies weer voorgeschoteld, mij op het lijf geschreven. Lees het artikel maar en laat me weten als  je ook wil mee doen. Ik kan echt geen 'nee'zeggen. Nu laat het mij gewoon proberen, al is het maar in de kleine dingen. Ik geloof in mezelf dat het me toch op zijn minst een beeeeeetje gaat lukken!


Veertig dagen geen twijfel: een volmondige ja of nee, geen misschien!


http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/mentale-vasten-dagen-zonder-twijfel-veertig-dagen-ja-of-nee-zeggen-en-niet-misschien/article-opinion-539441.html?utm_source=Newsletter-10/03/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBWEEKNL

Yes! I am in! Ik wil dit echt kunnen! Het is dan ook een grote uitdaging, want 'neen'-zeggen, denken aan een ander , mezelf niet wegcijferen, dat is een van de moeilijkste dingen die er bestaan (naast los laten...)!

Laat ik morgen, een verse dag, beginnen. En als ik goed tel dan duurt dit tot en met 19 april, de laatste dag van de paasvakantie.


Lieve mensen,
zij die mij dus iets gaan vragen en waar ik nee op antwoord... het is niet omdat ik je niet graag zie. Het is niet omdat ik het hoog op heb met iets, het is niet omdat ik nu alleen maar 'nee' wil zeggen (ter compensatie misschien van al die ja's ever!), maar het is eens iets voor mezelf uitmaken.
I keep you posted! Ik laat zeker in de loop van tijd weten hoe het ging. Mischien moet een ik een klein 40-dagen-dagboekje bijhouden. Ben eigenlijk zelf benieuwd hoe ik het er persoonlijk van afbreng en of ik iemand kan warm maken om mee te doen.


Thanks anyway
Liefs
J.





with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!




woensdag 4 maart 2015

FOTD

Face of the day: make up last holiday. Dat is niet veel anders dan een daily make up als ik ga werken. Ik ga ook de deur uit dus dan zorgen we ervoor dat we netjes de straat op gaan. Je ziet een klein brandwondje aan mijn wenkbrauw. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: ik liet een bruin plekje weg laseren. Het stoorde me dus weg ermee. Ik heb nu nog eentje aan mijn neus maar door de gigantische koortsblaas die ik had, konden ze die niet mee nemen...

Ik draag van make-up:

- dagcrème van D-Lab
- foundation Liquid powder Nee make up
- afgepoederd met bronzer , ook van Nee Make Up
- on the cheeks: bronzer met nacré van Rituals voor een warme gloed
- roze lipjes: Catrice
- oogmake up: Naked 2- pallette van Urban Decay (ik zweer er dagelijks bij!)
- eyeliner: liquid pencil van L'Oréal.
- mascara : Nee Make Up

Zin om dit ook te kunnen en advies te krijgen over make up? Boek je afspraak bij The Style Avenue via contact@thestyleavenue.be



with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

maandag 2 maart 2015

Tips om te relaxen

Eigenlijk ben ik nu de laatste die jou tips moet geven om te relaxen... Ik, die smeek om te kùnnen relaxen. Ik die verlang naar los laten, naar rust in mijn hoofd, maar vooral in mijn lichaam.
Ik kan misschien es alles over een andere boeg gooien, op zoek gaan naar een nieuwe manier om te ontspannen. Ontspannen, iets waar elke normale mens naar verlangt, naar snakt soms.
Hoe ontspan jij? Kan jij mij iets bij leren? Heb jij tips hoe jij tot rust komt?
Maar naar aanleiding van de #boostyourpositivity wil ik toch enkele van mijn tips meegeven.

Voor mij persoonlijk is mijn hoofd legen maken : (hoe verder de puntjes, hoe belangrijker ze worden)

- spinning... maar dat is ondertussen 2 jaar geleden dat ik nog op een spinningsfiets heb gezeten. Ik kan er mijn ei niet meer in kwijt, ik vind geen club waar ik niet té ver moet rijden, betaalbaar is én dan nog eens dé lessen zijn waar ik naar verlang. Ja, juist, ik wil teveel.
En toch heb ik momenteel geen nood aan sport waar mijn hart van op hol slaat.

- shoppen... ja, daar kan ik echt mijn hoofd leeg maken, aan niets denken, soms zelfs even de prijs niet. Maar ja het is iets oppervlakkig en van korte duur. Algauw wil ik weer wat meer. Dus ik drop soms een winkelmandje vol online. Laat het even voor wat het is. Bekijk het opnieuw. En sluit de webshop. Dan maar niets kopen. Ik pas het liever, bekijk het liever in mijn handen, aan mijn lijf of aan mijn voeten. Ik moet het zien. Ik wil het ruiken en voelen. Ik koop het niet. Ik koop het wel. Even heb ik losgelaten.

- koken... soms. Heel soms. Sinds ik me gezet het op het Pascale Naessens-avontuur (ik moet me eigenlijk wel een ietsje herpakken!) lukt het me meer om te genieten van koken. Bewust omgaan met voeding, want alles gaat door het mondje. En zorg voor je lichaam.
Maar ik ben geen experiment-liefhebber, ik heb het graag volgens het boekje en liefst snel en makkelijk. (toch qua gerechten)

-  bloggen: bezig zijn met mode, make-up, lezen van andermans blog, wat hen bezig houdt,...
Al maak ik misschien niet genoeg tijd voor de blog. Momenteel heb ik er wel nood aan. Het is een uitlaatklep. Mijn vorm van tonen wie ik ben, hoe ik mij voel en ik ben een open boek.

- tv kijken: mijn favoriete series zijn ziekehuisseries, Beauty and the Beast for sure!! (habba habba!)
Mistresses ben ik net beginnen volgen,... Ik heb graag de tv aan terwijl ik andere dingen doe.

- schrijven... vooral veel schrijven. dat lucht zo op, dat maakt me soms blij, maar soms ook verdrietig. Het is iets waar ik een grote nood aan heb. Al sinds mijn puberteit. Het helpt mij vooruit. Ook al steek ik nu een beetje vast, in mezelf. Schrijven helpt. Of jij dit nu leest of niet (en ik heb het liefst dat deze blog en masse wordt gelezen en gedeeld over heel Vlaanderen. Verdere ambities heb ik niet).
Het helpt me. Woorden lezen, woorden schrijven,  ik hou van poëzie, van quotes. Vooral mooie woorden waar ik mij volledig in kan verliezen. Dit is voor mij het toppunt van ontspannen. Lezen en schrijven van woorden die in mij leven.

- buiten zijn, in de zon: wandelen, lopen eventueel, even gewoon op terras zitten met een glas wijn of met vrienden genieten van hun gezelschap. Dat is voor mij ook puur genot. Rondom mensen die ik lief heb. En de zon. De zon is zoooo belangrijk in mijn leven. Niet om bruiner te zijn (dat ook, want dan ben je mooier) ,maar gewoon omdat de vitamines nodig zijn en je lichaam én vooral mijn geest gezond maken. En de zee! Ik hou van de zee!

Liefste iedereen, (en mezelf incluis)
Genieten zit hem in de kleine dingen. Genieten is iets wat je niet mag verleren. Blijf genieten van al wat moois is en alles wat je graag doet.


with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!

zondag 1 maart 2015

Boost your Positivity #week4

Last but nog least... we zitten al aan week 4 en ik kon in die 4 weken best wel wat positivisme gebruiken. Mezelf wat oppeppen, het kan nooit kwaad. Bij het kiezen van de juiste foto's ging vaak weinig tijd aan vast. Ik vond het niet moeilijk, behalve deze week vond ik de uitdaging wat straffer.
Ik merkte wel dat mijn gezin heel vaak terug kwam.. bij het mij gelukkig maken, mijn geliefden,... Ik kon moeilijk telkens mijn gezin tonen, dus koos dan vaak voor iets anders wat ik zeker ook belangrijk vind. Naast mijn gezin is er ook nog een ander leventje uiteraard, manusje-van-alles dat ik ben.

Wat werd er de laatste week van mij verwacht? dit.





1. Cadeautje voor mij!

Ik geef vaak een cadeautje aan mezelf. Leuk toch? Waarom niet? Als ik iets graag zie, het is betaalbaar, en ik kan het wel gebruiken? Dan verwen ik toch gewoon mezelf. Dat kan iets zijn om te eten, maar ook parfum, of iets van juwelen. Laatst zag ik dit op facebook verschijnen, en vond het wel iets hebben. De initialen van mezelf en mijn gezin. Rond mijn nek of rond mijn arm.
Ook het zilveren kettinkje van Carrie (maar dan liefst niet Carrie) vind ik ook een musthave.


nu nog de juiste letters :-)


2. Absolute must-see / must-do
Deze vond ik écht moeilijk. Ik heb als kind een heel toffe reis mee gemaakt in USA. Dat is zeker een must see! Maar ik wou iets anders doen dan een reisfoto. Daarom es gescrold en ik kwam bij een leuke foto van TML. Dat sprak me niet aan, maar ondertussen ben ik al 2 keer geweest en wil elk jaar terug. Dit jaar helaas geen ticket... Indien je ooit es op dat terrein komt, geniet van love and peace die je daar voelt! I love it!
Een must-do: ik moet dat niet onder stoelen of banken steken. Menig vrouwvolk zal mijn idee beamen/ TROUWEN! Elke jonge vrouw wil dat. Een mooi (wit) kleed, een ring en de verbintenis die je maakt om voor elkaar te kiezen. (los van kinderen ;-)



3. Unexpected things are ace

Ah nee, ik hou niet zo van verrassingen... Ik heb liever controle over de dingen. En toch...
Thuiskomen in een warm huis met kaarsjes die al branden, een onverwacht bloemetje zonder reden, een ontbijtje aan huis, me ontvoeren naar een lekker restaurant... eigenlijk wil ik dat allemaal wel leuk vinden (en dat vind ik ook). Nu nog leren toelaten zeker? ;-)
En ja over dat verwachten... daar kan ik ook wel nog een heel artikel schrijven.




4. The Perfect holiday memory #tbt

Barcelona vorige zomer! Dat was een toppertje! Eerst met de make-upvriendinnen rondhossen, shoppen, eten, toertje met de Vespa. Wauw! Dat was fun!
En erna kwam mijn gezin af, onverwachts (mja, misschien zijn 'unexpected things really ace for sure) en kreeg ik er nog een dosis bovenop!
I love it even more! Thank you for that!

Italië, ook ons favoriete land eigenlijk: Amalfi en Sorrent, onze eerste reis, ook enkele keren Toscane, Umbrië,... nu nog zeker Venetië, Verona, ...

Als 13-jarige ging ik op 5-weekse trip met mijn tante, oom en nichtjes in USA. Ik zag 5 staten, een fantastische reis!!! Deze wil ik zeker met de kinderen es opnieuw doen als ze wat ouder zijn.


Maar dit was ook zeker een voltreffer. De eerste keer dat ik de kinderen zo lang los liet, me niet schuldig voelde en erg ontzettend genoten heb van een prachtige reis, met lieve en warme mensen en een super huwelijksfeest heb gevierd met veel lekker eten, mooie trips, het decadente zwembad, de boattrip (dat vergeet ik NOOIT meer!) , ... Heel dankbaar voor deze ervaring!


5. Happy Me!
Met het hoofd in het zonnetje. Veel dingen maken mij blij. Hoewel nu ik in een struggle for life zit en een watertje moet doorzwemmen, ben ik ook wel gelukkig. Heel dankbaar en trots op wat ik heb.
Ik hou van gezond eten, de zon, vrienden en familie, een lief woordje, een feestje, veel werken, een proper huis, veiligheid, een cadeautje, vogeltjes die fluiten, bloemetjes die bloeien, dieren,.... Ik mis ook een en ander in mijn leven en dat moet ik een plaats geven. Blij zijn met wat ik heb. Keuzes maken. En dat maakt je soms blij, soms ongelukkig. Maar ik kom er wel.



Deze challenge was dus voor mij eigenlijk wel iets dat op het perfecte moment kwam. Mijn eigen positivisme boosten ... dat was wel es nodig. Ik ben er nog steeds niet, maar ik ben op de goeie weg , met de liefde en hulp rond me lukt dat wonderwel en hopelijk snel.




with style
xoxo

Follow me on TwitterFacebookInstagram and Bloglovin. Thank you!