donderdag 31 mei 2012

OOTD: groen pareltje

Dit was de OUTFIT OF THE DAY (OOTD) voor het communiefeest van mijn nichtje Ime. Het weer zat niet super op dat moment, maar ik heb me toch gewaagd aan een kleedje. Het feest vond vooral plaats in de tent in de tuin met terrasverwarmer, je weet wel, zo'n ding met gas dat heerlijk warm is om lekker dicht bij te staan. Wat ik ook gedaan heb uiteraard. Ik was niet meer weg te slaan uit die tent, behalve voor het dessertbuffet :-p
Trouwens, ik ben met spullen gekleed die zeker niet heel duur zijn. Dat hoeft ook niet om een geslaagde look te krijgen. Het is hoe je het combineert ;-)
Oh ja, ik deed de make up uiteraard zelf, maar ook de hairdo en ik vind het best geslaagd als ik dat mag zeggen van mezelf...




This is what I wear: 

mintgreen dress of Close-up, 
shoes I can't remember where I bought them, 
Tweedjacket of Vero Moda, 
mintgreen with softbleu bracelet of Six, 
earrings of Six 
golden scarf of Zara
Make-up: NAKED-pallette of Urban Decay!


You can be dressed well and cheap together! By the way, I did my hairdo myself and I like it! 
What do you think about the outfit and the hair?


with style
x

Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!



woensdag 30 mei 2012

My make up stash

Heb je eens zin om te neuzen in mijn make upkit? Tja, heel wat voor een MUA, maar bijlange nog niet genoeg. Het is de make up die ik voornamelijk gebruik voor mezelf en voor opdrachten. Ik heb nog een en ander liggen, maar niet meer in gebruik momenteel. Dat komt wel nog eens terug ofwel doe ik er een beginneling plezier mee door het weg te geven.

# stap 1 = reinigen van het gezicht is belangrijk!! 

meer uitleg hierover in een postje binnenkort!
Hier te zien: Sephora oogmake-upremover, Nivea reinigingsmelk en tonic, oogmakeup-remover van Diadermine, scrub Awareness van Rituals, masker Awareness van Rituals, dagcrème, nachtcrème van Nivea (eerste tegen komende rimpeltjes! We werken al een beetje preventief ;-) en dan nog watjes en wattenstaafjes.



# stap 2: concealer = camoufleer je foutjes
Groene concealer om roodheid weg te werken. Pêche-kleur om blauwe kringen weg te toveren.
Hier een pallet gekocht tijdens de visagie-cursus en eentje van e.l.f. Daarnaast nog 2 sticks.

#stap 3: foundation: egaliseer je gezicht
Bij foundation ga je checken in je hals welke tint je moet nemen. Je gaat naar dezelfde kleur of zelfs een tintje lichter. Niet donkerder. een foundation is niet om bruiner te zijn (daarvoor heb je een bronzer), maar wel om je gezicht te egaliseren. Dat poeder je dan af met je transparant poeder. 
Hier merk je dat ik MAC studio sculpt gebruik, maar ik gebruik dit vooral voor mijn opdrachten. Zelf gebruik ik een compacte foundation van Mylène.


#stap 4: bronzer/blush/highlighter
Hiermee kan je je gezicht wat opfleuren of levendiger maken zeg maar. Een rozige blush, of bruine tint. Je kan ook een mat bruin gebruiken om te shapen, maar dat is al een stapje verder of voor een fotoshoot. Een highlighter plaats je boven je blush, is licht van kleur en glanst meestal. Dat licht op en komt naar voor.Dat gedeelte van je gezicht wil je naar voor laten komen. Bruine tinten bij schaduwen (shapen) is om volle vlaktes weg te steken. Bronzer gebruik je in je gezicht om voorhoofd, scherpte van je wangen en kin: de delen die naar voor komen. Bij wijze van spreken in de vorm van een 3.



Penselenset: aanrader!!
je zal beter kunnen afwerken en een mooier resultaat bekomen. Hier ziet je: blushkwasten, oogschaduwkwasten, shaper, stippelingbrushes, foundationkwasten, blenders, eyeliner,...








# stap 5: oogschaduw
Je werkt in 3 kleuren, van licht naar donker. Over je hele bewegende ooglid breng je een licht kleur aan met oogschaduwpenseel. Je middenste kleur breng je aan in middenste van je ooglid. Je donkerste kleur breng je met een fijner penseel aan van je buitenste ooghoek tot aan je arcadeboog (tot aan bot boven je bewegende ooglid). En je blendt alles mooi uit = zachtjes uitvagen zodat je een overgang creëert. 
Bij een smokey of party make up mag je wel een stapje verder. Je kan ook spelen met kleuren, tinten, licht en donker. Proberen maar! Hier en hier lees je meer over de Urban Decay palletjes. 


#stap 6: eyeliner en mascara
Een oogmake-up is pas af als je mascara aanbrengt. Bij herfst-types zou ik eerder gaan naar bruin. Een wintertype mag zwart, dat is wel iets harder. Ik vind het persoonlijk wel mooi met helblauwe ogen. Maar alles is afhankelijk van types, make up en of je gewoon bent om je te maquilleren. Maar mascara MOET! ;-)
Een eyeliner kan in verschillende kleuren; bijpassend bij je make up. OOk hier neem je best bruin als je het niet gewoon bent. Het is zachter dan zwart. Een eyeliner kan je aanbrengen met een potlood (hoe vetter hoe beter vind ik), of met een liquide eyeliner. Deze is al wat moeilijk als je het niet gewoon bent.  Het liefst werk ik met penseel en een vette eyeliner (crèmige substantie in een potje). Mijn favo is die van Maybeline. 



#stap 7 en laatste stap: de lippen!!
De lippen zijn niet evident, zeker niet als ze fijn zijn en weinig vorm hebben. Eerst breng je zachtjes met een potlood een contour aan om vorm te krijgen in je lippen: voller maken bijv. En dan breng je lippenstift of gloss aan, ook best met penseel. Ik heb lipsticks van verschillende merken. Voor glosjes gebruik ik vaak e.l.f.: goedkoop en toch goed en makkelijk bij te werken. Ik geef ze vaak cadeau bij bruidjes. Mijn favoriete rode lipstick is eentje van Helena Rubenstein.

Voilà, kort, in een notendop eens op een rijtje voor een totale make up. En zo kon je eens meekijken in mijn stash als MUA. Maar ik heb nog meer liggen en ik zal nog veel bijkopen ;-)

Wat is jouw favoriete make-upgoodie?

with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!



dinsdag 29 mei 2012

Smokey Eyes! This is how you do it!

Een smokey eye... het blijft voor velen een moeilijke zaak. Nochtans, je kan er veel kanten mee op. Het moet wat 'rokerig' (smokey dus) lijken, je mag wat 'vuil' te werk gaan. Maar altijd netjes afwerken hé dames! Je hebt smokey in het traditionele zwart, maar je kan zeker ook in andere kleuren een smokey eye maken: paars, groen, roze, blauw,...



Ik zal in stapjes uitleggen hoe je een smokey eye maakt.


#stap 1: je 'naakte' oog bedekken met een zwarte kleur, liefst vettig van materie. Je kan kiezen voor een vet oogpotlood, maar de paintpot van MAC is hierbij heel erg handig. Dit heb ik dus ook gebruikt. Je hoeft dit niet echt netjes in een strakke lijn te doen, er worden nog laagjes gelegd... Je kan dit aanbrengen met je vinger of oogschaduwpenseel.


#stap 2: je neemt met een oogschaduwpenseel een zwarte matte oogschaduw om te fixeren (poeder fixeert en houdt het dus vast)
Ook hier hoeft dat niet echt netjes binnen de lijntjes te zijn. Klodderig schilderen op je ogen, leuk toch?!



#stap 3: je neemt een witte (of gouden touch) oogschaduw met wat glans of mag ook mat zijn (nacré wit) en je dept die oogschaduw in het midden van je ooglid.



#stap 4: met je blender-penseel neem je wat grijze glansoogschaduw en beweeg je over je ooglid. De beweging kun je vergelijken met je ruitewissers: heen en weer dus. Met een iets lichter wit-grijze tint ga je tot boven de arcadeboog (beentje dat je voelt onder je wenkbrauw). Bij een smokey eye mag je over the top gaan en oogschaduw gebruiken tot onder je wenkbrauwen.

#stap 5: ook onder je oog werk je met zwarte make-up. Dit breng je aan met een eyelinerpenseel zodat je fijn kan werken. Dit veeg je uit met je blenderpenseel zodat het ook het rokerig effect heeft.

eyelinerpenseel om fijn te werken


geblend bovenaan en onderaan zwarte oogschaduw en uitblenden

#stap 6: een zwarte eyeliner. Eventueel met een vet oogpotlood, maar ik heb gewerkt met een eyeliner van Maybeline, een vette die je met je penseel aanbrengt: van buiten naar binnen, van dik naar dun, in een vloeiende lijn.





#stap 7: zwarte mascara in verschillende laagjes.













En dit het eindresultaat!!

Wat vind je ervan? Wil jij allang eens een smokey eye of doe je dat vaak bij jezelf?

En bij wie het niet lukt, call me! ;-)


with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

zondag 27 mei 2012

I won a Give Away too :-)

Ik won een Give Away, a Catrice Ombre Blush! Zo leuk! Ik was aangenaam verrast toen ik een mail kreeg van Sofie, een Vlaamse Blogger over beauty. Kijk maar eens naar haar leuke blog: http://muffinsattiffanys.blogspot.com/

De blush is er eentje van Catrice en heet ombre omdat het van licht naar donkerder roze gaat. Heel zacht eigenlijk, maar voor de zomer lijkt me dat ideaal!

I won a Catrice Ombre Blush. Oh lovely! Thank you Sofie from http://muffinsattiffanys.blogspot.com/
She writes about beauty and I won the Give Away. YAY! It's a pink ombre one, from light to dark pink. I think it's perfect for the summer!!




Vervolgpostje met resultaat op de wangetjes volgt wel nog! Ik heb het al aan gehad, maar nog geen foto van getrokken. Maar dat komt...

Bedankt Sofie!

with style
x

ps Ik ben even op weekend (nog om mijn moederdag te vieren), dus we zien elkaar dinsdag terug! Veel plezier en geniet van de zon!

Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

vrijdag 25 mei 2012

Urban Decay: in love!

Ik kocht in januari mijn eerste echte mooie Urban Decay bij Sephora Rijsel, en dan nog wel aan een soldenprijsje! Urban Decay is niet goedkoop, maar wel van topkwaliteit. Dat is een oogschaduw met een pigment! Naast mijn NAKED-pallet en mijn NAKED 2-versie wou ik deze ook zeer graag. (lees hier over de Naked-palletjes)

Ik heb het nog niet gebruikt, zelfs nog niet eens voor mezelf. Ik weet het! Je denkt nu vast 'waarom heb je het dan?' of 'Ben je gek?' Ja, beetje wel ;-) Maar ik ga het wel gauw eens testen. Misschien een blogpostje waard?

Hier zie je al de kleuren eens uit het doosje en enkele kleurtjes op mijn had uitgetest. Ik vind het doosje al zo mooi en het zit dan nog eens verpakt in een fluweelpaarse doos. Love it!




Heb jij ook Urban Decay? Welke uitvoering(en) heb je?

with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

donderdag 24 mei 2012

And the winner is....

I did a GIVE AWAY by twitter and/or you had to like my facebookpage (you still can ;-))

The give away is a lipgloss and lippencil from e.l.f. Not that much, I know, but we have to be happy with something we get for free, isn't it?! And it's my first one.



So the winner is...




Stuur je mij jouw adres via mail naar jemkedezwarte@hotmail.com en ik stuur het naar je op ;-)

Veel plezier ermee!

with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

woensdag 23 mei 2012

Add My Berry

Addmyberry is een website waar je t-shirts kunt kopen die een hightech-snufje hebben. Er zit nl. een QR-code (quick response) in die je kan scannen met je smartphone. Best eerst de application downloaden ;-)
Eens je gescand hebt, komt er een mysterieuze verborgen boodschap! Cool toch?!
Bovendien zijn het dan nog leuke, mooie, trendy streetstyle-shirts met een hoog Rock&Roll-gehalte, heel mijn ding! En het voordeel is dat het zowel voor mannen als vrouwen is. Leuk leuk leuk! 

Astrid Bryan wrote about it, and I JUST LOVE IT!!!! So amazing! ;-)
Another trend... Now the Rock & Rollers are hot now! Addmyberry is a new brand of street-style t-shirts. The t-shirts have secret messages hidden inside a QR-code. All you have to do is to download an app (QR-scanner) on your smartphone so you can read the message. I'm curious! I think it's a cool new trend: 'fashion meets high tech' like Astrid says.



Wat vind jij ervan? Ook benieuwd?

with style
x

Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

dinsdag 22 mei 2012

Fluo Bag!

Vorige week liep ik in Brugge en kocht niets (ja, echt!), maar de fluoroze clutch uit Sasha shop bleef maar in mijn hoofd spoken. Teken dat ik hem echt wel wil én bovendien mooi kan combineren. Ik zal hem dragen, casual, maar ook op het trouwfeest van Nele, mijn vriendin die trouwt deze zomer in Istanbul. Two eyecatchers and i like it! 


Thé dress (groene snakeprint van Anna Rachele) spaar ik nog even om te tonen ;-) Maar hier heb je al een idee van de fluobag! Je kan hem houden in de hand, zoals je bij een clutch doet. Maar er zit een langer lint bij zodat je het ook over je schouder kan dragen.


I went shopping in Sasha - last week only watching - and this week the fluo bag was still running on my head... So I bought it! I'll wear my newest clutch with my green dress for a wedding. This summer I go to Istanbul for a midweek. A friend of mine is marrying there and we go to the party. I'll wear a green snakeprinted dress, very stylish! And I will wear the clutch with it. 2 eyecatchers! I can't wait!






clutch SASHA 




Wat vind je ervan? Hou je ook van de fluo-trend?

with style
x


Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

maandag 21 mei 2012

Outfit of the day: printed pants!

Hellloooww Fellows

Die lentekriebels mogen weer gaan komen, vind je ook niet? Vanaf donderdag zomerweertje! Daarom een bloemenprint op mijn broek toveren. De broek kocht ik in Zara en combineer het met wit, maar kan ook met groen, bordeaux of zwart gecombineerd worden. Ik kan alle kanten uit. Makkelijk, toch?!

I'm happy! The sun is shining now and then, but it's still not really summertime in Belgium... hmm, too bad! But thursday, it will be sunny, the weatherman promised me. I feel sunny, so I wear my flowerprinted pants! I combined it with white, but it's possible with green, darkred or black too. 



diadeem: Veritas
earrings: Hema



shoes from Be Angeled, 10 high


Armparty
I'm wearing: 
golden bracelets Canasta
blingblingbracelet Canasta
shambala black
Hultquist bracelet
watch (ice watch-look-a-like): gift


I'm wearing: 
flowerprinted pants: Zara 
Top: Close-Up 
belt: Veritas 
Blazer: Zara
scarf: gift from Paris


Wat vind je van deze look? Heb jij ook een printed pants in je dressing liggen?

with style
x

Volg me op TwitterFacebook en Bloglovin. Thank you!

zaterdag 19 mei 2012

Burberry Make Up

Tjah, wat kan ik zeggen? Ook een musthave zeker? Ik hou bij make up me graag vast aan de goeie merken die ik ken en gebruik. Ik ben niet zo'n Burberry-madam, en voor mij mag het al wat meer kleur geven. Maar er is altijd een testfase mogelijk als make up-addict.

Deze make-uplijn van Burberry is wel ideaal voor bruidjes, voor de naturelle make up: natuurlijk, licht, tijdloos en zacht. De missie achter het idee van Christopher Bailey, de ontwerper, is "de natuurlijke ongedwongenheid van de symbolische trenchcoat, maar ook de aangeboren elegantie en persoonlijkheid van de burberry vrouw".

Ook de verpakking van een product is van groot belang: het oog wil ook wat ;-)
Bij Burberry willen ze luxe en elegantie uitstralen in hun subtiele invloed en inspiratie van het merk zelf.

Het is helaas enkel te verkrijgen in Inno Gallerie Brussel in de Louizalaan...







Wil jij deze ook in je make upstash?

with style
x