maandag 30 april 2012

Riet is HOT

Please?! Sunny! Please?! Laat de zon nu maar komen, lekker warmer worden,...
WIJ WILLEN NAAR ZEE!

En wat neem je mee naar zee?

Buiten je kinderspeelgoed (als je kids hebt uiteraard), badhanddoeken, zonnecrème (jaja, beschermen is belangrijk), zwemgerief,... maar ook je rieten hoedje! Zo bescherm je je gezicht tegen de zon (goed om geen rimpels te kweken dames!) én je bent in fashion! Om je hoed was hipper te maken, kun je hem pimpen met een leuk fleurig lint, bloemen of je houdt hem au naturel.




Al je spulletjes moeten natuurlijk ook nog in een hippe tas... dus go for a little Marcel.. in riet! En je bent klaar voor de zon aan zee!




te koop bij Edisac voor 69 euro


Vind jij dat mooi?

with style
x

zondag 29 april 2012

Wondermooie vrouw!

Keira Knightley... wie dat geen knappe vrouw vindt... die mag mij eens uitleggen waarom niet!
Ze staat nu op de cover van het magazine 'Interview'. Wat een vrouw!
Wie zich geroepen voelt... ik wil deze make up en foto wel eens nadoen om mijn portfolio aan te dikken.



Wat vinden jullie van deze cover en make up?

with style
x

vrijdag 27 april 2012

HOW TO START THE DAY?

Mijn manier om de dag te starten is met een daily make up! 
Als ik opsta, maak ik mij eerst klaar zodat de kids nog wat kunnen blijven liggen. Indien ze al wakker zijn, gaan we eerst ontbijten. Dan wordt zorgvuldig uitgekozen welke kledij ik ga dragen. Ik kies dat meestal de dag zelf, afhankelijk van het humeur of weerbericht. Vervolgens wordt de make up aangebracht (in harmonie met de kledij uiteraard!)


Mijn dagelijkse make up bestaat eerst uit een dagcrème. Ik heb de avond voordien mijn gezicht al gereinigd en een nachtcrème gebruikt. Ik spoel dit eerst nog eens af na het slapen en douchen. Ik gebruik daarvoor een tonic van Nivea. Daarna breng ik mijn dagcrème aan en start ik met de make up te beginnen met een compacte foundation (mylène, cream powder de luxe, n°7) die ik aanbreng met een sponsje. Erna gebruik ik lichtjes een bronzer en een blush, beide van M.AC. Cosmetics.
Tegenwoordig ga ik voor de rodere tint, het heet 'breezy'. Leuk toch om er nog gezonder uit te zien?! Dat geeft je een levendiger uitzicht.

dagcrème Biotherm - hydraterend

foundation - Mylène - cream powder de luxe n°7

 blush breezy M.A.C. 
stippelingbrush om alles mooi te vervagen, geen strepen te hebben

bronzer M.A.C.

Voor de oogmake up gebruik ik hier mijn NAKED 2-palletje (als je op deze link klikt, zie je post over dit pallet). De kleuren zijn YDK en Pistol die ik gebruikte voor deze dagmake-up. 
Eerst breng ik YDK aan over het hele ooglid, dan Pistol voor de buitenste ooghoek, omdat die wat donkerder is. Dit alles vervagen zodat je geen strepen krijgt maar een egaal geheel. 

 (
Naked 2 - Urban Decay  



mascara Dior - Diorshow 360 (draait)
Maybeline - vette eyeliner met fijn penseel aan te brengen


Voor de lippen gebruik ik meestal niets of iets heel lichts. Enkel tijdens een avondje stappen durf ik wel es voor rood gaan of meer roze tint. Hier is het een lichtroze gloss van e.l.f. Het heeft 2 zijden, de witte kant is om je lippen voller te maken (ja, toch een beetje nodig bij mij) en geeft een tintelend gevoel kort na het aanbrengen.


En tadaaaa! Dat is een afgewerkte dagmake-up!


So, now off we go :-) Have a nice day!

with style
x

woensdag 25 april 2012

Hairdo's voor mannen

Na de stijltips voor de mannen heb ik ook nog wat trends voor het kapsel voor jullie klaar.
Je moet geen extreme haarcoupes verwachten, maar de trefwoorden voor het juiste mannenkapsel zijn:
volume, kuif en toch ook soberheid. Je bekomt een retro-look en er zit een rockabilly-twist in je haar.
Klinkt cool, niet?
Voor zo'n kuif heb je uiteraard wax of gel nodig, waardoor je ook een wet look creëert. Dat mag!
Dus... hup naar de kapper! Ofwel moet je net juist nog dat beetje geduld hebben om de bovenste lokken iets langer te laten groeien. Kortere contouren en langer aan de bovenstukken is de hotste trend. (zie foto rechts)


Voor mannen met minder tot weinig haargroei heb ik 1 tip: scheren de handel! Niets is er lelijker dan een lok haar boven je kale plekje te leggen. Dat doet geen enkele man, toch? Of je vindt het niet zo fijn dat er een kale plekje begint te komen? Dus alles kortwieken is de boodschap. Wedden dat je er mee staat? Misschien is het even wennen, maar met een stoppelbaardje erbij, is je hairdo just perfect! Bekijk de eerste foto en je begrijpt direct wat ik bedoel. ;-)

Andere tips:


Voor de durvers de vette kuif van Steven Van Herreweghe.

So, let's rock and think big! Dat is je motto in je nieuwe kapsel!

Veel succes! Ik ben alvast benieuwd of je het aandurft eens een nieuw kapsel aan te gaan. Laat het mij gerust weten!

with style
x

dinsdag 24 april 2012

Mevrouwtje Sjaal

Ik kan best wel wat uitgeven aan mijn accessoires, maar ze zijn daarvoor niet allemaal duur. Omdat ik graag eens afwissel, heb ik ook enkele goedkopere versies. Toen ik onlangs met mijn schoonzus ging shoppen - ze had me ingehuurd als personal shopper -  zagen we in de Veritas echt leuke, goedkope en toch stijlvolle sjaals hangen. Ze is naar huis met een pracht van een exemplaar. Ik koop ze overal: Zara, Talking French, h&m, Lilola, Vero Moda,... Die van Pieces vind ik vaak leuk, maar Mucho Gusto was ook wel een must have voor mij. Ook Louis Vuitton heeft grote kanjers die heel stijlvol zijn. Maar die heb ik nog niet in mijn bezit. Maar wat niet is, kan nog komen ;-)

Ik weet niet van elke sjaal waar ze vandaan kwam, sommige heb ik dan ook allang in mijn kast liggen. En ook de prijzen zijn afgerond, of ongeveer juist ;-)


MUCHO GUSTO - 125 euro (echte zijde)


 
Kudibal 89 euro 







Zara (tijgerprint) - Talking French (49,90 euro) - JBC (geel) - Passigatti (79 euro)




witte sjaal (Canasta) - gestreepte sjaal(H&M of Zara) - Python (H&M 9,90 euro) - Sam&Sieber (21,95 euro) - roze met parfumflesjes (H&M 7,95 euro)






Talking French (49,90 euro) - Canasta - vogels (Zara) - gouden sjaal (Zara) - Essentiel





Dat zijn ze zo ongeveer ;-) Wat vinden jullie ervan? Welke vind je de mooiste?

with style
x



maandag 23 april 2012

Springfeelings! Let the sun shine!


Reik me je hand
Ik hou hem vast
Lentekriebels
De zomer voel ik
in mijn buik
Vlinders 
In mijn hart
Geef me jouw lach
die sprankelende ogen spreken
Liefde voor woorden
van jou
van mij
Onze liefde

(written by jemke dezwarte)

Ik schreef dit omdat ik een Lente-kindje ben. Geboren in het Lente-seizoen. Ik hou niet zo van de winter en de kou, al moet het voor mij ook niet snikheet zijn. Geef mij maar een goeie 25-28° C. Zonnetje op mijn 'totje', een lentebriesje, een cocktail, mijn hangmat en een muziekje zacht op de achtergrond, spelende kinderen in de tuin. Dat is voor mij genieten... 
En als Tweelingen ben ik een fladderende vlinder die graag veel onderneemt. Ik hou van op stap gaan, ik hou van woorden, ik hou van schrijven, van kleuren. Ik ben een bezig bijtje, maar kan ook best genieten van het 'niets doen' en luisteren naar de rust rond me. 
Met dit 'gedicht' hoop ik dat de Lente nu echt eens begint en die aprilse grillen laat voor wat ze zijn. Dus zonnetje, begin maar te schijnen en warmte te geven. Want als de zon schijnt, is iedereen blijer. Als dat geen lieve oproep is! ;-)

Wat is jouw favoriete seizoen? En wat vind je van mijn 'gedicht'?

with style
x


zaterdag 21 april 2012

Mannen!! It's your turn now!

Op verzoek van verschillende mannelijke lezers (allright! i like!) een postje over mannenmode. Er zijn uiteraard verschillende stijlen: de sporty look met hippe sneakers? Of heb je liever tips over hoe je je best kan kleden om te werken zonder saai te ogen?
Redenen genoeg om netjes voor de dag te komen. Ja, een man mag ook ijdel zijn!! Je moet niet langer dan mij in de badkamer vertoeven, maar een verzorgde man vind ik wel belangrijk.

Tip 1colourblocking! Ook mannen mogen (lees: moeten) wat kleur dragen. Haal een gekleurde broek in huis! Blauw, rood, groen, geel, whatever!


Tip 2: must have is toch écht wel een jeans. Maar bestaat er een man zonder jeans? Ik kan het mij niet voorstellen. In G-Star vind je alle stijlen en vormen: keuze genoeg. Als je korte benen hebt, ga voor straight, dat verlengt je benen. Dat mag best ook wel een 'versleten' look hebben. Draag er dan ook maar versleten bottines erbij, als je een beetje het nonchalante type bent. Een jeans kan je dragen met teenslippers, sneakers of met een klassiek model. Als bovenstuk een aansluitend t-shirt (waar is die sixpack? ;-), of met een hemd. Casual of om te werken of zelfs voor een feest, maar draag er dan een blazer bij. Jeans op jeans kan ook! Wees daar toch maar voorzichtig mee. Het wordt snel een afknapper als je het niet juist combineert.



Tip 3: blazer (zwart, cognac, marineblauw...) om te combineren op een t-shirt of hemd. Een leren jacket in zwart, donkerblauw, beige of cognac is ook een topper! Dat kan je met alles in je kast matchen. Het is stijlvol én stoer tegelijk.


Deze vind ik lekker zomers!


Tip 4: maatpak: liefst in black!! Ik vind dat het mooiste, zeker bij een donker zuiders type. Het kan zeker ook in andere kleuren, het is ook beetje te zien met welke kleuren jij het beste staat. Kan voor je werk als je veel vergaderingen hebt, maar kan ook voor een trouwfeest of zo bijvoorbeeld. Je kostuumvest kan je ook combineren met je jeans voor een avondje uit. Casual chic, oh yeah!


Not done (maar dat moet ik niet meer zeggen zeker?) zijn sportkousen of bleke kousen.
Let op: De kleur van je riem en je schoenen komen overeen: zwart bij zwart, bruin bij bruin, grijs bij grijs,... Ga ook niet mixen met ruitjes, strepen of fantasietjes. Blijf sober en blijf in dezelfde stijl.

Wat dan wel weer leuk is dat je kleuren combineert. Een t-shirt met opschrift of oude retro-foto vind ik zéér geslaagd. Gewoon zo als het een lekker warm weertje is, of met je blazer of leren jas bij wat frisser weer of voor de avond. Me like! :-)



Vergeet ook niet dat een man ook best een accessoire mag hebben, maar overdrijf niet. Een (trouw)ring, maar dan niet aan je duim liefst. Dat is écht lelijk! Bij sommige mannen is een hoed ook erg hip, een riem,... Ook polsbandjes zijn cool, maar ook hier ga je best niet over the top!





Dus als jullie es gaan shoppen denk (of kijk) nog eens terug aan deze tips en ik beloof je dat je gaat scoren! En misschien zijn je vrienden wel jaloers op je nieuwe stijl, of klinkt dat te vrouw-achtig? ;-)

Good luck and be in style! 

with style
x

vrijdag 20 april 2012

Candle lightening

Lente zeg je? Waar? Wanneer? Het voelt eerder aan als herst dus kunnen we het maar beter gezellig maken zeker? Kaarsjes branden, ik vind het romantisch en maakt je interieur af.  Ik vind het extra leuk om het thuis gezellig knus te maken met wat kaarsjes en gedempte lichten. Eens het zonnetje komt piepen, staan de ramen en gordijnen lang open om het daglicht binnen te brengen.


Esmée, mijn dochter van 5 jaar, heeft dit schilderwerkje gemaakt n.a.v. kunst in de klas.
Ze zat toen in de 2e kleuterklas, thema kunstenaar 'Paul Klee'.


Ook hier heeft mijn dochter iets geknutseld in klas. Dit jaar gemaakt, rond Valentijn: een hartje om een theelichtje op te plaatsen. Dit krijgt zijn plekje bij ons thuis.

Hoe maak jij je huisje gezellig en knus?

with style
x